lauantai 23. tammikuuta 2010

Nimet paperissa

Nyt on nimet papereissa. Tontti on Hangossa ja Kannustalo Vihervaara 184 talo on tilattu. Toimitus tuntuu tässä vaiheessa olevan melko kaukana, tammikuun toisella viikolla 2011. Lopulta päivä tulee kuitenkin vastaan yllättävänkin nopeasti. Kunhan saamme pohja- ja julkisivukuvat parin viikon sisällä hyväksyttäviksi, niin voimme jättää rakennuslupahakemuksen. Perustustyöt on suunniteltu kevään ja kesän 2010 aikana tehtäviksi. Alustavat suunnitelmat on jo hyväksytetty kunnan rakennustarkastajalla, jolla ei ollut juurikaan huomautettavaa iloksemme.

Suunnitelmissa ei koskaan ollut tehdä tätä toiseen kertaan. Näin kuitenkin kävi, Raijan ehdottama "retki" hiihtolomalla 2009 Hankoon, ja tässä ollaan. Vuonna 1999 alkoi rakentaminen Siuntion, samanlaisen "retken" seurauksena. Merelliseen Pikkalaan suunnittelemamme ja rakentamamme hirsitalo oli ensimmäinen rakentamisprojektimme. Talo valmistui lopulta 4 vuoden ahertamisen jälkeen. Silloin hirsikehikon ja vesikatteen hoiti pystytysporukka, loput tehtiin itse.


Nytkin on tarkoitus tehdä joitakin työvaiheita itse, tosin huomattavasti vähemmän kun viimeksi, ikä kun alkaa painaa ; ) Kannustalo hoitaa pystytyksen ja muille vaiheille palkataan urakoitsijat: vesikatto, lvi, sähkö ja sisätyöt. Tästä se taas lähtee...