maanantai 1. helmikuuta 2010

Rakenna & remontoi -messut 2010

Samaiset messut Myyrmäkihallissa käytiin chekkaamassa 1999, ennen kun aloimme rakentaa Sinuntiossa. Silloin messut olivat melko ankean oloiset. Täytyy toki myöntää, että tuolloin emme oikein tienneet mitä etsiä.

Olimme liikkeellä lauantaipäivänä ja messuvieraita oli huomattavasti enemmän kun 10 vuotta sitten, myös näytteille asettajia. Kokemuksestamme oli selvästi hyötyä. Nyt tiesimme mitä olimme etsimässä, ja sahasimmekin käytäviä määrätietoisesti päästä päähän. Parissa tunnissa olimme löytäneet useamman toimittajan, joilta tulemme pyytämään tarjoukset, kunhan Kannustalolta tulee rakennuslupakuvat.

Olemme vahvasti päätymässä maalämpöön, ja vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Lvi-alan yrityksiä olikin esillä useampi, joten katsotaan millaisia tarjouksia saamme. Perustusten osalta Soklex vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta myös muita tutkaillaan. Porrastoimittajia löytyi Westwoodin lisäksi muutamia, kartoitus portaiden osalta jatkuu edelleen.


Löysimme iloksemme varaavan takkamme, talon sydämen! Tiilerillä oli uudehko malli Funkkis Lauri, johon ihastuimme heti. Yksinkertainen (kuten minä), selkeälinjainen (as Raija), eli juuri meille sopiva. Tuo kuvan takka, valkoisena ja luukun ympärillä jokin toisenvärinen zydeemi tulee mitä todennäköisimmin
lämmittämään taloamme.



Myös asennuskalusteet lyötiin lukkoon. Koska talomallimme arkkitehtuuri on 1900 -luvun vaihteesta, niin Schneider-Electric Renova sarja on valintamme.

Viimeksi rakentaessamme suunnittelimme valaistuksen itse, ja olimme tulokseen tyytyväisiä. Tällä kertaa tulemme kuitenkin ostamaan palvelun ammattilaiselta.