keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Piirustussulkeisia

Eilen Kannustalolta tuli ns. lausuntosarja, pohja- ja asemapiirrokset. Nyt kuviin hiotaan vielä viimeisiä korjauksia, jotka ovat jääneet huomaamatta aikaisemmissa vaiheissa. Pieniä, sinänsä mitättömiltä tuntuvia korjauksia, joilla kuitenkin on suuri merkitys viimeistelyvaiheessa. Esim tuulikaapin liukuovikaappi tarvitsee 100 mm lisäsyvyyttä itse liukuovia varten. Kiitos tästä ja muistakin pikkuvinkeistä työkaverilleni, jolta ei jää pienimmätkään yksityiskohdat huomaamatta.

Suurin korjaus tehdään asemapiirrokseen. Hangon rakennustarkastaja antoi luvan siirtää autokatosta kahden metrin päähän tontin rajasta, koska katoksen kadunpuoleinen seinä on yhtenäinen ja ilman ikkunoita. Muutos antaa mahdollisuuden sijoittaa taloa hieman lähemmäksi tontin takarajaa poispäin kadulta. Tonttimme takakulmassa on rakennusten sijoittelua rajoittava 12 m x 12 m vyöhyke, joka on jätettävä luonnontilaan.

Sitten ei muuta kun muutoksilla varustetut kuvat postiin ja aletaan odottaa pääpiirustuksia, joilla voidaan hakea rakennuslupa.