lauantai 27. helmikuuta 2010

Postia Kannustalolta

Korjatut piirustukset, ja dwg -tiedostot cd -levyllä tulivat postissa sekä kansio, joka sisälsi tilausvahvistuksen lisäksi, Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirjan, Pientalon päiväkirjan, rakentajan oppaan etc. Hyödyllistä tietoa siis, asianmukaisesti yksissä kansissa. Samaisessa paketissa oli myös ”raksaliivi”, joten nyt voi rakentaminen alkaa.
Nyt saamillamme kuvilla lähtee tarjouspyyntöjä, sähkösuunnittelusta ja -urakasta sekä lvi-suunnitelmasta ja -urakasta. 
Samalla alkaa rakennuslupahakemuksen valmistelu. Ennen lupahakemuksen jättämistä rajanaapureita, sekä kadun vastakkaisella puolella asuvia naapureita on kuultava, yhteensä neljä taloutta. Aikamoista byrokratiaa, but can’t help.
Hyvä vastaava työnjohtaja pitää nyt kaivaa esiin jostakin, myös kv- (kiinteistöin vesi) ja iv- (ilmanvaihto) työnjohtajat on ”hankitalistalla”. Työnjohtajat tulee hyväksyttää rakennusvalvonnassa ennen kyseisten työvaiheiden alkamista. Kun löydämme oikean miehen, hän voi mahdollisesti toimia noissa kolmessa tehtävissä. Haluaisimme löytää jonkun paikallisen ammattilaisen, joka oikeasti ja kohtuullisen helpolla voisi valvoa töitä työmaalla.