lauantai 23. huhtikuuta 2011

Jälkiviisaus nr.1 Rakenna talvella vain jos talvi on vähäluminen

Vaikka otsikko kertoo kaiken, niin muutama sana lienee paikallaan. Todennäköisyyslaskenta petti oikein kunnolla. "Tästä talvesta ei voi tulla yhtä runsasluminen, kun viime talvesta" ei ihan pitänyt paikkaansa. Sitten ostettiinkin lumilapioita, lumikola ja lumilinko, jota muuten oli yllättävän vaikea löytää koko maasta marraskuussa. Onneksi Salosta löytyi yksi kappale. Lingosta oli loppujenlopuksi yllättävän vähän hyötyä pehmeähiekkaisessa maaperässä. Ja sitä hiekka lumen alla oli, pehmeää ja hienorakeista.

Snow fun, so fun!
Liittymät, perustukset ja täytöt saatiin tyylikkäästi tehtyä ennen lumien tuloa lokakuun lopulla -  viime tingassa. Saimme koko hässäkän peitettyä kevytpressuilla heti ensilumien jälkeen. Ja sitten sitä lunta tulikin lisää, ja tuli lisää, ja lisää. Sokkelien peittäminen kevytpressuilla oli hyvä ajatus, mutta siitä ei juuri ollut hyötyä, sillä lunta tuli - liikaa.

Vuoden vaihtuessa alkoivat lumityöt, ja ilman ystävällisten sukulaisten ja ystävien apua hommasta ei olisi tullut mitään. 10. tammikuuta, kun Kannustalon rekat ajoivat pihaan, niin perustukset olivat puhtaat lumesta ja osa pihaakin. Noh, kävi siinä edellisenä päivänä yksi mehumaija (kauhallinen traktori) työntämässä lumia pois sisäänajotieltä ja vähän muualtakin.