lauantai 27. helmikuuta 2010

Postia Kannustalolta

Korjatut piirustukset, ja dwg -tiedostot cd -levyllä tulivat postissa sekä kansio, joka sisälsi tilausvahvistuksen lisäksi, Pientalotyömaan valvonta ja tarkastusasiakirjan, Pientalon päiväkirjan, rakentajan oppaan etc. Hyödyllistä tietoa siis, asianmukaisesti yksissä kansissa. Samaisessa paketissa oli myös ”raksaliivi”, joten nyt voi rakentaminen alkaa.
Nyt saamillamme kuvilla lähtee tarjouspyyntöjä, sähkösuunnittelusta ja -urakasta sekä lvi-suunnitelmasta ja -urakasta. 
Samalla alkaa rakennuslupahakemuksen valmistelu. Ennen lupahakemuksen jättämistä rajanaapureita, sekä kadun vastakkaisella puolella asuvia naapureita on kuultava, yhteensä neljä taloutta. Aikamoista byrokratiaa, but can’t help.
Hyvä vastaava työnjohtaja pitää nyt kaivaa esiin jostakin, myös kv- (kiinteistöin vesi) ja iv- (ilmanvaihto) työnjohtajat on ”hankitalistalla”. Työnjohtajat tulee hyväksyttää rakennusvalvonnassa ennen kyseisten työvaiheiden alkamista. Kun löydämme oikean miehen, hän voi mahdollisesti toimia noissa kolmessa tehtävissä. Haluaisimme löytää jonkun paikallisen ammattilaisen, joka oikeasti ja kohtuullisen helpolla voisi valvoa töitä työmaalla.

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Piirustussulkeisia

Eilen Kannustalolta tuli ns. lausuntosarja, pohja- ja asemapiirrokset. Nyt kuviin hiotaan vielä viimeisiä korjauksia, jotka ovat jääneet huomaamatta aikaisemmissa vaiheissa. Pieniä, sinänsä mitättömiltä tuntuvia korjauksia, joilla kuitenkin on suuri merkitys viimeistelyvaiheessa. Esim tuulikaapin liukuovikaappi tarvitsee 100 mm lisäsyvyyttä itse liukuovia varten. Kiitos tästä ja muistakin pikkuvinkeistä työkaverilleni, jolta ei jää pienimmätkään yksityiskohdat huomaamatta.

Suurin korjaus tehdään asemapiirrokseen. Hangon rakennustarkastaja antoi luvan siirtää autokatosta kahden metrin päähän tontin rajasta, koska katoksen kadunpuoleinen seinä on yhtenäinen ja ilman ikkunoita. Muutos antaa mahdollisuuden sijoittaa taloa hieman lähemmäksi tontin takarajaa poispäin kadulta. Tonttimme takakulmassa on rakennusten sijoittelua rajoittava 12 m x 12 m vyöhyke, joka on jätettävä luonnontilaan.

Sitten ei muuta kun muutoksilla varustetut kuvat postiin ja aletaan odottaa pääpiirustuksia, joilla voidaan hakea rakennuslupa.

maanantai 1. helmikuuta 2010

Rakenna & remontoi -messut 2010

Samaiset messut Myyrmäkihallissa käytiin chekkaamassa 1999, ennen kun aloimme rakentaa Sinuntiossa. Silloin messut olivat melko ankean oloiset. Täytyy toki myöntää, että tuolloin emme oikein tienneet mitä etsiä.

Olimme liikkeellä lauantaipäivänä ja messuvieraita oli huomattavasti enemmän kun 10 vuotta sitten, myös näytteille asettajia. Kokemuksestamme oli selvästi hyötyä. Nyt tiesimme mitä olimme etsimässä, ja sahasimmekin käytäviä määrätietoisesti päästä päähän. Parissa tunnissa olimme löytäneet useamman toimittajan, joilta tulemme pyytämään tarjoukset, kunhan Kannustalolta tulee rakennuslupakuvat.

Olemme vahvasti päätymässä maalämpöön, ja vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Lvi-alan yrityksiä olikin esillä useampi, joten katsotaan millaisia tarjouksia saamme. Perustusten osalta Soklex vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta myös muita tutkaillaan. Porrastoimittajia löytyi Westwoodin lisäksi muutamia, kartoitus portaiden osalta jatkuu edelleen.


Löysimme iloksemme varaavan takkamme, talon sydämen! Tiilerillä oli uudehko malli Funkkis Lauri, johon ihastuimme heti. Yksinkertainen (kuten minä), selkeälinjainen (as Raija), eli juuri meille sopiva. Tuo kuvan takka, valkoisena ja luukun ympärillä jokin toisenvärinen zydeemi tulee mitä todennäköisimmin
lämmittämään taloamme.



Myös asennuskalusteet lyötiin lukkoon. Koska talomallimme arkkitehtuuri on 1900 -luvun vaihteesta, niin Schneider-Electric Renova sarja on valintamme.

Viimeksi rakentaessamme suunnittelimme valaistuksen itse, ja olimme tulokseen tyytyväisiä. Tällä kertaa tulemme kuitenkin ostamaan palvelun ammattilaiselta.